2014. december 27., szombat

Áhítat és hála

Piciny lakásban piciny gyereknek piciny karácsonyfa:


A legközelebbieknek Nusi éber figyelmétől kísérve szép sorjában készültek a karácsonyi koszorúk, az alapanyag beterítette a piciny lakást:


Az eredmény vállalható, gurbaságából azonnal látszik, hogy saját kéz teremtette:


Közben Nusi magához édesgette iRÉNt a rént, megkóstolva külön-külön szarvát, lábát, fülcimpáját:


Mire minden elkészült a délutáni napfény besétált az ablakon, végigsettenkedett a padlón, fölmászott az asztal lábán, és elérte vágyott célját:



Nusi nem hiába fáradozott iRÉN dédelgetésével. Nem kétséges, hogy ő vonzotta be egyik legkedvesebb ajándékunkat: a mécsestartón RÉN mami, vagyis én, és a piciny borjam. Naná, hogy kézimunka:


Azt már idejekorán elhatároztuk, hogy nem utazunk sehova - igen, Abu Dhabit is lemondtuk. A kisded jászolánál korlátozott számú hódolót fogadtunk, ezzel biztosítva az ünnep és Nusi nyugalmát. Egy vendég kapcsán megtudtuk, hogy mitől Gyöngyvér a Gyöngyvér: felütöttük az elektronikus lexikont. Íme: A Gyöngyvér magyar eredetű női név, jelentése: gyöngytestvér, Arany János névalkotása a régi magyar Gyöngy névből, a Buda halála című művében

Nusinak nem ígértem okostelefont - mert ugye itt mi vagyunk okosak, nem a telefon -, viszont azt igen, hogy ha bírja derék bírja láb eltáncolom vele a Diótörőt. Nem bírta, de táncoltunk: elfelejtettem egyeztetni a darab hosszát Pjotr Iljics mesterrel... sebaj, pörögtünk-forogtunk kifulladásig. Móka és kacagás után eszembe jutott egy felvétel, amit francia barátnőm küldött jóval korábban, hogy mutassam meg Nusinak, vajon mit szól hozzá a gyermekangyal. Erről van itt szó:



Minden előkerült a lelkemből, amit csak ember érezhet a gyermeke szemének mélysége kapcsán. Ha már az imént Arany Jánost magunk közé hívtuk, akkor használva a szavait is: "Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik"... néztük egymást, fuldokolva az élet oly kevés pillanatának egyikétől, amikor a létezés kristálytisztán megmutatja ennen értelmét. Áhítat és hála.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése